Høng Efterskole

Efterskoleliv

Hvornår har du sidst haft grineflip eller danset bugi bugi sammen med dine venner? Høng Efterskole er alle dine bedste venner samlet på et sted!

Afspil video
Fælles aktiviteter

Vi gør ting sammen

Morgensamlinger

En vigtig del af det at være på HE er vores morgensamlinger. Hver morgen mødes vi i Foredragssalen, hvor vi synger en sang, ser dagens nyheder og der gives beskeder.

 

Fagdage

Næsten hver uge tages en formiddag ud til anderledes undervisning, tema, danskdag, matematikdag, sprogdag, linjefagsdag, idrætsdag, kreativdag, uddannelsesdag, etc.

 

Sammenhold

Alt det som kan give os en følelse og samhørighed.
Her får I fortællinger om gamle myter, musikkens historie, Danmark gennem tiderne, etiske spørgsmål – og alt mulig andet. Det er hvad du kan forvente af Sammenholdstimerne. Almen dannelse og viden bliver listet ind under huden i disse ugentlige lektioner, og forhåbentlig får du øjnene op for nye aspekter af det at være menneske.

 

Husdage

I løbet af året planlægger hvert hus-team en dag for de andre elever. Alle deltager i programmet, der kan være alt mellem himmel og jord: stjerneløb, melodi grand prix, rekorddag, battle med papirkugler, konkurrencer af forskellig art og meget mere.

 

Husmøder

Det ugentlige møde hvor du mødes med dine huskammerater og -lærere. Her drøftes løst og fast, der er vigtigt for husets beboere, og du vil kunne give din mening til kende. Huset planlægger også både en fest og en husdag i løbet af året.

 

Læs mere
Skjul
Evenings are for fun

Aftenarrangementer

Fælles for disse er at de foregår efter aftensmad. Det kan være en koncert, et foredrag, et kontaktgruppearrangement, et spontant planlagt program og meget andet.

Vi elsker hygge

Weekender

Skolen er åben hele året på nær i efterårsferien, juleferien og vinterferien. Det betyder, at du kan være på skolen i weekenderne. Her er der forskellige muligheder:

Almindelige weekender, hvor det er muligt enten at være på skolen eller tage på weekend. En del vælger at blive på skolen i weekenderne. Der er altid et planlagt tema for weekenderne og derfor er man på skolen hele weekenden.  Weekenden giver andre muligheder for samvær og aktiviteter end i hverdagen.

Hvis man vælger at tage hjem, skal man være tilbage på skolen tidligst søndag efter 19.00 og senest kl. 21.00.

Fællesweekender, hvor alle elever er på skolen, og hvor der er program for hele weekenden. Den ene fællesweekend falder altid i forbindelse med Efterskolernes Dag (sidste søndag i september). Den anden fællesweekend er weekenden omkring 1. søndag i advent.

 

Glæd dig til at chille på Høng Efterskole. Her er der hyggelige omgivelser og gode faciliteter; uanset om du er til Street dance, spinning, indendørs fodbold eller keramik!

 

Lækre ting at give sig til!

Fritiden

Udendørsarealer

HE har mange smukke, hyggelige grønne arealer, som bruges dagligt i fritiden såvel som i undervisningen. Om du bare har brug for en stille plet græs, eller om du vil spille basket eller beachvolley med femten andre – der er muligheder for det hele. Bænke og borde overalt lægger op til masser af hygge med vennerne.

 

Hallen

Er du bidt af en gal sportsmand? Så er hallen et af de steder, du hurtigt lærer at kende. Vi har plads til badminton, volley, basket og meget mere. Du må selvfølgelig også bruge hallen i din fritid.

 

Styrketræning

Vi har mange idrætsfaciliteter, her i blandt  styrketræningslokalet. Her kan du finde løbebånd, romaskine, styrkeløft og andre træningsmaskiner.

 

Opholdsstuerne

I hovedbygningen finder du skolens eneste fjernsyn til fri afbenyttelse, så det er demokratiet, der afgør, om det er “Paradise Hotel” eller TV-avisen, der skal ses. Her er også micro-ovn, billardbord, airhockey og bordtennis samt masser af brætspil, så du kan hygge dig med vennerne i fritiden.

 

Gymnastiksalen

Her holder flere fag til blandt andet  dancestyle, cross fun og yoga.

 

Billedkunst

Stedet hvor man godt må rode, klatte med maling og blive beskidt. Her laves mange kreative projekter, og lokalet benyttes også i fritiden og alternative uger.

 

Keramik

Her kan du bruge mange timer, hvis du har en kreativ side, der higer efter at modellere, dreje eller pølse krukker og vaser. Du må gerne bruge lokalet i fritiden.

 

Læs mere
Skjul

"Life is 10% what happens to us and 90% how we react to it." -Dennis P. Kimbro

Anderledes uger

Vi ryster tit ugerne

Indskolingsuge

Vi starter skoleåret med en indskolingsuge. Her er det først og fremmest meningen, at I som hold skal rystes godt sammen. Du skal lære din nye kontaktlærer og kontaktgruppe at kende (10 personer). Du skal med til det første husmøde, med dem du bor sammen med (ca. 40 pers). Du skal også vælge  valgfag og placeres på forskellige stamholdhold. Derudover skal du lære skolen, byen og lidt af Vestsjælland at kende.

 

Tur i det blå

Efter ca. fire uger tager vi afsted på en tre dages ” ryste-sammen-tur ”. I bliver kørt et stykke væk fra skolen i bus og bliver sat af i grupper af 4-5 elever.  Undervejs skal I løse forskellige opgaver. I overnatter undervejs og kommer tilbage til skolen næste formiddag.   Det er en af de ture, I vil huske i mange år fremover.

 

Showuge

I efteråret sætter vi alle sejl til og arbejder en hel uge med alle 120 om at sætte et flot Show op. Skolen plejer at syde af aktivitet. Der bygges scener, laves lyd og lys. Rekvisitter findes frem eller konstrueres, der syes dragter, sminkørerne øver sig, sange og musik øves, replikker og dansetrin læres, og PR-gruppen sørger for, at de rigtige informationer om showet sendes ud. En uge hvor vi har meget travlt og hvor alle kompetencer udnyttes.

 

Obligatorisk selvvalgt opgave-uge

Alle 10. klasser har en uge med Obligatorisk Selvvalgt Opgave (OSO-opgave). Med udgangspunkt i din uddannelsesplan og dit erhvervsvalg arbejder du med et emne. Her er der mulighed for at kombinere det med erhvervsbesøg, et par dages praktik, interview med en som har jobbet. En spændende uge med masser af aktivitet og masser af muligheder.

 

Brobygning

Alle 10. klasses elever sendes i brobygning. Med udgangspunkt i din uddannelsesplan får du mulighed for at prøve flere uddannelsesretninger af. Du bor på skolen under hele forløbet og følges hver morgen med nogle af dine kammerater, der har valgt samme ungdomsuddannelse. Bliv klogere på din fremtid.

 

Skitur til Østrig

I januar eller februar  drager vi alle afsted på skilejrskole med bus til hyggelige hytter i Sälen i Sverige. En uge hvor der bliver mulighed for at få instruktion i alpin ski, inden vi alle begiver os ud på de nærliggende pister. Hertil kommer en masse hygge indendøre med sang, guitarspil og underholdning.

 

Linjefagsstudietur

I en uge i april, tager alle elever på studietur sammen på linjefagene. Om det er den psykologiske rejse til London, fysiske udfordringer på La Santa, mangforldigheden i på Malta eller kunsten i Barcelona, der er i fokus, afhænger af dit linjefag. En ting er helt sikkert. Du vil opleve en fantastisk  uge sammen med dine kammerater og lærere, som du sent vil glemme.

Læs mere
Skjul
Instagram

Følg os på Instagram

Indrømmet! Vi poster flere billeder, end du spiser gule ærter. Følg os på Instagram og mærk lidt af stemningen, når vi hygger -eller bare skejer ud i endnu et “late night” og totalt wirdo, crazy, påfund!

Gå til InstagramGå til Instagram