Linjefag

Global

Vær nysgerrig, digital og dyrk det innovative – vi lærer dig de nyeste cutting edge teorier.

Afspil video
Om linjefaget

Reloade din verden her

Forvent at få et kulturelt mindblow, hvor du får lov til at tage styringen. På Global-linjen giver vi dig indblik og udsyn til verden, forståelse for kultur, klima og magt – brændpunkter, konflikter og krydsfelter. Vi er ambitiøse, og du ryger i ilden. Global gør dig til en kritisk samfundsborger og forandrings-aktivist. Well-behaved youngsters rarely make history!

 På Global finder du din stemme og skærer igennem, bukker det i neon, dropper mic’en! Vi lærer dig parkour imellem innovation, eventkoordinering, digitale værktøjer, kulturforståelse, økonomi og samfundsforståelse. Du lærer hands-on at projektlede og formidle – du kommer på scenen, på talerstolen og for bordenden. Don’t worry, vi træner dig. Du finder din indre Løve og lærer at levere det vildeste pitch. Slap af, dude, tænker du? Vi sagde jo, at vi var ambitiøse!

Global er linjen, hvor du ryger ud over grænserne, møder fordomme – også dine egne – og udfordrer din comfortzone. Vi smider dig ud i forskellige identiteter, debatterer fra modstridende synspunkter, spiller Djævlens advokat og lærer dig om fake news, løgn, spin og politiske rævekager. Kan du selv stå til ansvar for verden? På Global ryger du op ad muren og ser dine aftryk på verden, dit ressourceforbrug, dine udledninger og dine privilegier.

Vi taler bæredygtighed, klimaaftryk, verdensmål, flygtninge, kulturer, stormagter og verdenspolitik, okay? Are you ready for this? Du sparker dig vej ind i magtstrukturerne, lærer om penge og politik, forstår, hvordan verden bliver rykket med kapital og kommunikation.

Vi taler projekt og grænsesøgning, konceptudvikling og nye platforme. På Global-timernes kreative legeplads bliver idéer til virkelighed. Hvis du tør. Det er vores drøm.

Læs mere
Skjul
Vi rejser

We love huge inspiring cities

Global-linjen indeholder selvfølgelig en dannelsesrejse, hvor klimaet er i fokus. Du hopper på toget og vågner i en europæisk storby.

Vi uddanner dig til interrailer, så du mærker suset i mellemgulvet, når skinnerne skriger og morgenduften af storbyen slår ind ad kupéens åbne vinduer. Du træder ud på den imponerende banegård mellem travle mennesker hurtige skridt, oplever glæden ved slow travel, bor på youth hostel og spiser stående morgenmad på en lille sidegadecafé. Nothing fancy, bare verden lige foran dig. Bonjour, messieurdames! Grüß Gott! Europa ligger tæt på, men kulturelt længere væk end vi kunne drømme om.

Facts om rejsen

Destination: Et sted i europa

Længde: 1 uge

Pris: 5250 kr. som kan betales over 10 rater

6 timerOm ugen
En europæiskstorby
UniktDesignet af Høng

"Intet er umuligt for den, som bærer viljen i hjertet." - Thomas Mygind

Undervisere

The dream team

Lars Kjeldgaard

Jeg underviser på Global-linjen, da jeg er meget optaget af at forstå og se verden igennem de forskellige briller som religion, kultur, historie og musik giver. Verden er ikke en ensartet helhed men et mangeartet kludetæppe, der giver ufatteligt mange forståelsesmuligheder og fortolkningsmuligheder. Jeg elsker at søge ind bag de globale problemstillinger og prøve at forstå verden. Derfor underviser jeg på Global-linje

Sara Hansen

Innovation og iværksætteri er en af mine store passioner. Med en uddannelse i marketing og innovation har jeg arbejdet med mange forskellige processer. De kan både bruges til at komme på den gode ide, samt føre den ud i den virkelige verden. Jeg har været med til at starte flere projekter op, blandt andet en musikfestival i Afrika og et studentervæksthus for unge iværksættere i Aarhus. Jeg elsker at arbejde med alle processerne og se ideer vokse – derfor underviser jeg på Global-linjen.

Michael Sødergaard

Tekst følger…

Linjefag

Andre linjefag

Uanset om du er en kreativ freak, en sportsfanatisk, en “sucker” for adrenalin, viden eller den globale verden, har vi skræddersyet 4 über cool linjefag. De er unikke og findes ikke finder noget andet sted i Danmark. Tjek dem ud her.