Linjefag

Global

Vær nysgerrig, digital og dyrk det innovative – vi lærer dig de nyeste cutting edge teorier.

Afspil video
Om linjefaget

Reloade din verden her

Vær nysgerrig, diskuter med dine kammerater og mød venner fra hele Europa

Vi gør dig til verdensborger af første klasse

Forvent at få et kulturelt mindblow, hvor du får lov til at tage styringen. På Global-linjen giver vi dig indblik og udsyn til verden, forståelse for kultur, klima og magt – brændpunkter, konflikter og krydsfelter. Vi er ambitiøse, og du ryger i ilden. Global gør dig til en kritisk samfundsborger og forandrings-aktivist. Well-behaved youngsters rarely make history!

På Global finder du din indre politiker, aktivist og debattør frem. Her lærer du ikke kun om politik, men du får lov til at VÆRE politiker og forhandle, holde taler og komme frem med dine budskaber. Slap af, dude, tænker du? Vi sagde jo, at vi var ambitiøse! Men bare rolig – vi skal nok træne dig.

Global er linjen, hvor du ryger ud over grænserne, møder fordomme – også dine egne – og udfordrer din comfortzone. Vi smider dig ud i forskellige identiteter, debatterer fra modstridende synspunkter, spiller Djævlens advokat og lærer dig om fake news, løgn, spin og politiske rævekager. Kan du selv stå til ansvar for verden?

Vi taler verdensmål, økonomi, kulturer, stormagter og verdenspolitik, okay? Are you ready for this? Du sparker dig vej ind i magtstrukturerne, lærer om penge og politik, forstår, hvordan verden bliver rykket med kapital og kommunikation.

Vi tager de historiske briller på og undersøger, hvorfor verden er, som den er. Vi tager de politiske briller på og undersøger magtstrukturerne. Vi tager de aktivistiske briller på og ser, hvordan vi kan forandre verden. Og så tager vi de venskabelige briller på og lærer sammen med unge fra hele Europa med Erasmus+.

Hvad kommer du til at opleve på linjefaget?Hvad kommer du til at opleve på faget?

Læs mere
Skjul
Vi rejser

We love huge inspiring cities

Vi har rejsefeber – har du?

Global-linjen indeholder selvfølgelig rejser:

Som en del af en Erasmusskole kan du forvente at besøge en anden skole i Europa.

Derudover kommer du på den fedeste linjefagstur, hvor du kan forvente et ægte kulturchok. Vi forlader de turistede områder og begiver os ud af skæve stier, hvor vi virkelig kan undersøge kulturen, klimaet og folkene.

Verden ligger for vores fødder. Det er bare at gribe muligheden. 

Facts om rejsen

Destination: Malta eller lignende

Længde: 1 uge

Pris: 6000 kr. som kan betales over 10 rater

6 lektionerOm ugen
Maltaeller lignende
UniktDesignet af Høng

"Intet er umuligt for den, som bærer viljen i hjertet." - Thomas Mygind

Undervisere

The dream team

Cecilie Hincke

Jeg  er historielærer og Global-lærer, underviser i kulturhistorie, og har en kæmpe interesse for antikkens filosofi, samfundsstrukturer og den påvirkning, det har på nutidens samfund. Gennem historiske fortællinger kommer I til at lære en masse om, hvorfor vores samfund hænger sammen som det gør, og hvilke tendenser der er, og derigennem lære en masse om vores egen og andre kulturer.

Josefine Boutrup

Jeg har altid elsket at rejse rundt og opleve nye kulturer. Jeg synes, det er fascinerende, hvordan teknologien bringer hele verden tættere på hinanden, og hvordan vi skal navigere i hinandens forskelligheder på tværs af landegrænser.

Jeg har selv boet i Canada, hjulpet med valgkampagne i Florida, reddet på kameler i Tunesien og vandret rundt i Kroatien.

Min overbevisning er, at når man lærer om verden og dens befolkning, så lærer man om sig selv – derfor underviser jeg på Global.

Linjefag

Andre linjefag

Uanset om du er en kreativ freak, en sportsfanatisk, en “sucker” for adrenalin, viden eller den globale verden, har vi skræddersyet 4 über cool linjefag. De er unikke og findes ikke finder noget andet sted i Danmark. Tjek dem ud her.