Linjefag

Art & design

Kom med på kreativ bootcamp indenfor mixed media, skulpturforløb, keramik, glas og maleri.

Afspil video
Om Linjefaget

Smadr dit perspektiv

På Art og design tværer vi dig ind i skæve farvernuancer, effektfulde skygger og sprayer dig i hovedet med paste-ups, graffiti og lækkert oldschool håndværk.

Forvent at få et kreativt knockout, når vi præsenterer dig for trends inspireret af de nyeste subkulturer. Få øjnene blæst igennem når vi lærer dig om de største kunstneriske bedrifter, som verden har set. Art og design giver dig kunstnerisk viden og tekniske færdigheder. Du skal kunne smadre publikums forestillinger om verden, når du fremlægger dit seneste kunstneriske projekt med afsæt i vores velafprøvede værktøjer om performance. Det sker igennem projekter, hvor du bl.a. får lov at eksperimentere med street art, illustrationer, formgivning, keramik, stoftryk eller digital grafik.

Betragt art og design som en intensiv bootcamp, hvor målet er at finde dit helt eget udtryk. Derfor bliver du skarp, når det handler om at udtrykke, skabe og visualisere kunstneriske eller designmæssige produkter. Vi tror på, at man lever, når man skaber. Derfor har vi også 3 lækre lokaler på Høng efterskole, som er dedikeret kreativitet. Vi arbejder med alt fra installationskunst til 3D print, hvor din digitale junkie kan blive genfødt. Det bliver bl.a. nyttigt, når vi fx smider dig ind på Dansk Designcenter og inspirerer dig til at designe din helt egen stol. Eller noget andet!

Vi ved at kreativitet er uvurderlig. Det kan hjælpe dig, uanset om du ender som filminstruktør, grafiker, marketingansvarlig hos hos lauritz.com, tekstforfatter eller som noget fuldstændig andet. Derfor lærer vi dig at navigere i mellem glohede røgbefængte raku-brændinger, inspirerende mock-ups, Tinkercad, pasteups, linoleumstryk, smooth illustrationer eller lidt teori om inspirerende subkulturer. Når vi gør det, smadrer vi nemlig dine barrierer, så du kan finde dit eget kreative udtryk, der er så stærkt, at det kan gå på tværs af stilarterne.

Læs mere
Skjul
Vi rejser

Bliv tværet ind i Europa

Kom med på et kunstnerisk cruise, når vi drager på opdagelsesrejse et sted i Europas kunstneriske buffetbord. Her vælter de kunstneriske genistreger ind over din hjernebark, og forbløffer selv de mest trænede! 

Inspiration inspirerer. Derfor får du et stk. boardingpas så din opdagelsesrejse i Art & design kan opjusteres til størrelsesforholdet 1:1. På den måde vil du blive konfronteret med interessant arkitektur eller storbyer, som er blevet formet af kunstneriske genier.

Vi har tidligere smagt på Barcelonas Catalanske modernisme. Det var en ren hapser! Her var spektakulære bygningsværker designet af Antoni Gaudí blandet med røde tørklæder, flamenco, varme og små tapas retter. Hvor vi skal hen næste gang er en overraskelse. Så om dit udsyn bliver La Sagrada Familia, Eiffeltårnet eller noget helt andet må du vente at se. But it’s gonna be just great.

Facts om rejsen

Destination: Barcelona

Længde: 1 uge

Pris:  4500 kr. som kan betales over 10 rater

6 lektionerOm ugen
Barcelonaeller tilsvarende
UniktDesignet af Høng

Creativity is seeing what everyone else has seen, and thinking what no one else has thought. Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.

Undervisere

The dream team

Mathilde Winther

På barsel til medio maj 2024

Natalia Hansen

Det, jeg holder mest af ved Art og Design er, at vi kan lægge de faglige mål og presset på hylden, og i stedet gå på jagt i det kreative (fri-)rum. Her kan det kreative give en velfortjent pause i en hverdag, hvor notifikationer og præstationer ofte kalder på én. Jeg elsker især, sammen med mine elever, at finde vores materialer brugt og give dem nyt liv gennem redesign og upcycling. Sidst, men ikke mindst, er Art en oplagt mulighed for at kombinere det gamle med det nye, fx ved at blande en traditionel teknik, såsom broderi, med nyere motiver eller citater – Det er fedt!

Jeg elsker at dele ud af de erfaringer, jeg har gjort mig igennem et langt malerliv og skabe begejstring for faget  i hvert enkel elev ;
At de lærer at udtrykke sig kunstnerisk igennem de forskellige teknikker som f eks. tegning, collage og maleri  og at de lærer forskellen på ikke at vide, hvad man leder efter før man har fundet det og det at lede efter noget bestemt, som man gør i mange af de øvrige skolefag . Derudover er timerne en invitation til fordybelse i en kunstnerisk verden hvor den indre og ydre proces er mere i fokus end det færdige værk .

René Wiese

Kunst appellerer både til vores følelser, sanser og til den almene dannelse. Kunst kan på samme tid begejstre og provokere, kan bringe ro eller udfordre vores opfattelse af verden. Dét spændingsfelt er i min optik essentielt at vedvarende både at udforske og udfordre i en hverdag, der for de unge ofte er fyldt af krav om opfyldelse af fastsatte rammer og præstationer.

Min motivation for Art og Design faget tager udgangspunkt i et kreativt liv fyldt med maleri og tidligere erfaringer som tegner i et arkitektfirma. Målet er at viderebringe min passion og glæde for særligt maleri, design og arkitektur til eleverne og medvirke til at skabe et kreativt frirum hvor skabelsen og processen er i centrum.

Linjefag

Andre linjefag

Uanset om du er en kreativ freak, en sportsfanatisk, en “sucker” for adrenalin, viden eller den globale verden, har vi skræddersyet 4 über cool linjefag. De er unikke og findes ikke finder noget andet sted i Danmark. Tjek dem ud her.