Linjefag

Art & design

Kom med på kreativ bootcamp indenfor mixed media, skulpturforløb, keramik, glas og maleri.

Afspil video
Om Linjefaget

Smadr dit perspektiv

På Art og design tværer vi dig ind i skæve farvernuancer, effektfulde skygger og sprayer dig i hovedet med paste-ups, graffiti og lækkert oldschool håndværk.

Forvent at få et kreativt knockout, når vi præsenterer dig for trends inspireret af de nyeste subkulturer. Få øjnene blæst igennem når vi lærer dig om de største kunstneriske bedrifter, som verden har set. Art og design giver dig kunstnerisk viden og tekniske færdigheder. Du skal kunne smadre publikums forestillinger om verden, når du fremlægger dit seneste kunstneriske projekt med afsæt i vores velafprøvede værktøjer om performance. Det sker igennem projekter, hvor du bl.a. får lov at eksperimentere med street art, illustrationer, formgivning, keramik, stoftryk eller digital grafik.

Betragt art og design som en intensiv bootcamp, hvor målet er at finde dit helt eget udtryk. Derfor bliver du skarp, når det handler om at udtrykke, skabe og visualisere kunstneriske eller designmæssige produkter. Vi tror på, at man lever, når man skaber. Derfor har vi også 3 lækre lokaler på Høng efterskole, som er dedikeret kreativitet. Vi arbejder med alt fra installationskunst til 3D print, hvor din digitale junkie kan blive genfødt. Det bliver bl.a. nyttigt, når vi fx smider dig ind på Dansk Designcenter og inspirerer dig til at designe din helt egen stol. Eller noget andet!

Vi ved at kreativitet er uvurderlig. Det kan hjælpe dig, uanset om du ender som filminstruktør, grafiker, marketingansvarlig hos hos lauritz.com, tekstforfatter eller som noget fuldstændig andet. Derfor lærer vi dig at navigere i mellem glohede røgbefængte raku-brændinger, inspirerende mock-ups, Tinkercad, pasteups, linoleumstryk, smooth illustrationer eller lidt teori om inspirerende subkulturer. Når vi gør det, smadrer vi nemlig dine barrierer, så du kan finde dit eget kreative udtryk, der er så stærkt, at det kan gå på tværs af stilarterne.

Skjul
Vi rejser

Bliv tværet ind i Europa

Kom med på et kunstnerisk cruise, når vi drager på opdagelsesrejse et sted i Europas kunstneriske buffetbord. Her vælter de kunstneriske genistreger ind over din hjernebark, og forbløffer selv de mest trænede!

Inspiration inspirerer. Derfor får du et stk. boardingpas så din opdagelsesrejse i Art & design kan opjusteres til størrelsesforholdet 1:1. På den måde vil du blive konfronteret med interessant arkitektur eller storbyer, som er blevet formet af kunstneriske genier.

Vi har tidligere smagt på Barcelonas Catalanske modernisme. Det var en ren hapser! Her var spektakulære bygningsværker designet af Antoni Gaudí blandet med røde tørklæder, flamenco, varme og små tapas retter. Hvor vi skal hen næste gang er en overraskelse. Så om dit udsyn bliver La Sagrada Familia, Eiffeltårnet eller noget helt andet må du vente at se. But it’s gonna be just great.

Facts om rejsen

Destination: Barcelona, Spanien

Længde: 1 uge

Pris: 2500 kr. som kan betales over 10 rater

6 timerOm ugen
BarcelonaRejse til Spanien
UniktDesignet af Høng

Creativity is seeing what everyone else has seen, and thinking what no one else has thought. Creativity is allowing yourself to make mistakes. Art is knowing which ones to keep.

The dream team

Emil Rolsted

Jeg brænder for kreativitet, indsigt og forståelse. Det fantasiforladte og masseproducerende må ikke indfange os. Jeg ser det derfor som min opgave at formidle kreativiteten og sætte rammer op for de kreative processer. Om det er 3D-print, installationskunst eller street art er ikke det vigtige. Hovedpointen er, at eleverne modtager undervisning, hvor de udvikler deres kreative sans og faglige evner.

Katrine Husum

Jeg nyder det kreative arbejde. Det er simpelthen fantastisk, når hænderne tager over, så tankerne bare kan flyve. Det er enormt tilfredsstillende at være i en proces, hvor man starter med ingenting, og pludselig kan se de lækre resultater efter intensivt arbejde. Jeg elsker at være med i elevernes rejse mod at finde deres personlige udtryk igennem leg med forskellige materialer og tilgangsmåder.

Charlotte Frandsen

Jeg er optaget af at se, være nysgerrig, afprøve, skabe og forstå. Det kreative rum har altid fascineret mig. Her kan der eksperimenteres, udfordres og udvikles. Jeg tror på, at kreativiteten er en muskel, der kan trænes ligesom alt andet. Derfor er jeg lærer på Art & Design. Jeg vil støtte unge mennesker. Jeg vil hjælpe med at udvikle deres kreativitet. Eleverne skal få lyst og nysgerrighed nok til at eksperimentere og udfordre sig selv.

Linjefag

Andre linjefag

Uanset om du er en kreativ freak, en sportsfanatisk, en “sucker” for adrenalin, viden eller den globale verden, har vi skræddersyet 4 über cool linjefag. De er unikke og findes ikke finder noget andet sted i Danmark. Tjek dem ud her.