Linjefag

Psykologi & livsstil

Lær at forstå den psykologiske verden, som påvirker dit sind, dine følelser og dine handlinger.

Afspil video
Om linjefaget

Kravl om bag facaden

Hvad er normalt? Smadr din facade og grav dybt ned i bevidstheden.

På Psykologi og Livsstil lærer du at forstå dig selv og din omverden. Er du weird? Er du et tudefjæs – en tøsedreng? Eller har du en helt normal reaktion på en unormal situation? Du lærer at sætte ord på den menneskelige psyke og de komplekse knuder, der opstår mellem dine tanker, følelser og handlinger.

Flipper du på din kæreste og kører den alt for langt ud, selv om det er urimeligt? Går du sidelæns ind i rum for at undgå at blive set? Bliver du alt for tit rasende og ubehagelig? Psykologi og Livsstil giver dig indsigt og gør dig klogere på dine egne handlemønstre. Du bliver skarp på gruppedynamikker og menneskers adfærd, især din egen.

Kender du dine indre styrker? Det kommer du til – og det bliver et af dine stærkeste kort på hånden som voksen! Hader du gruppearbejde, fordi de andre altid slacker eller snakker opgaven ihjel? Guess what – det bliver dit arbejdsliv. Kom på PsykLiv og lær at håndtere det.

Du bærer din barndom med dig hele livet. Omfavn den og forstå den. Du får et kæmpe forspring med den forståelse, du lærer på Psykologi og Livsstil. Hver gang du møder et menneske, møder du også vedkommendes barndom. Vild tanke, ikke? Det gælder også din kommende chef, din kommende kæreste og din kommende kollega. De bliver trigget af hurtige bevægelser, sarkasme eller bestemte ord, som du intet mener med.

Din omverden er fyldt med sorger, bekymringer, indestængt vrede og gamle forhåbninger. Det har ikke noget med dig at gøre. Det handler om dem.

Tænker du, at Psykologi og Livsstil er noget føleri? Så hør her: Du lærer om manipulation i reklamer og film. Du lærer at forstå PTSD og hvad krig, rædsel og vold gør ved sindet. Du får indsigt i ledelse, i snedig politisk kommunikation og i den måde, vi opfatter hele omverden. Vi taler krop, sind og ånd, også kost, filosofi, intens religion og aftenbønner.

Vi inddrager eksperter på Psykologi og Livsstil og sparker skyklapperne af dig. Du kan for eksempel møde hypnotisører, sygeplejersker fra psykiatrien eller trænere fra elitesporten. Vidste du, at mennesker med Downs syndrom kan løfte ekstremt tunge vægte? Så kan du nok også, ikke? Fjern dine mentale blokeringer!

Psykologi og Livsstil er ét langt forsøg. Du bliver kastet ud i at forstå gruppen – midt i gruppen. Pludselig indser du, hvad der foregår. Du lærer at håndtere konflikter og svære tanker, træffe beslutninger og gennemskue udviklinger. Du får et dybere kendskab til dig selv og din omverden. 

 

Læs mere
Skjul
Vi rejser

Nyd stilheden i fjerne egne

Sluk din smartphone og tag med os på rejsen.

Her møder du dig selv og bliver forankret gennem et skarpt fokus på livsstil. Vi bruger real life-øvelser, så du forlader din safe zone og træder ud i det psykiske spil, som trigger dig hver eneste dag. Og vi giver dig den ultimative test, når vi udskifter dine vante omgivelser med en fremmed destination. Måske Portugal

Facts om rejsen

Destination: London

Længde: 1 uge

Pris: 4500 kr. som kan betales over 10 rater

6 timerOm ugen
London
UniktDesignet af Høng

"Being entirely honest with oneself is a good exercise." - Sigmund Freud

Undervisere

Our dream team

Sofie Keller Møller

Jeg troede, jeg skulle være psykolog, men jeg savnede omgangen med unge mennesker. Dét at jeg kan kombinere psykologien med at undervise, er min absolutte drøm! Jeg brænder for psykologi og det mystiske ved at undersøge, hvad der får folk til at agere som de gør, og være som de er. Jeg er optaget af mange dele af psykologien, især social- og personlighedspsykologi samt kognitionspsykologi. Jeg kan næsten ikke vente, med at få lov til at undervise i psykologi og afprøve en masse sjove forsøg sammen med eleverne.

Jannie Haupt Christiansen

At have sociale kompetencer og forstå egne og andres handlinger, er noget af det vigtigste for os mennesker. Jeg elsker at udfordre eleverne på deres tanker og holdninger, og se dem få ”aha-oplevelser”. Det kan både være ift. sig selv eller ”menneskedyret”, når vi arbejder med behov, intelligenser, stereotyper, hjernen etc. Det er desuden vigtigt for mig, at de unge lærer at reflektere over, hvilke betydninger valg af livsstil har for livskvaliteten – og hvad livskvalitet kunne være for dem.

René Wiese

Når man beskæftiger sig med psykologi, får det os til at stille spørgsmål der ikke altid har et svar, spørgsmål der hjælper os med at søge og opdage og hjælper os med at udvikle kritisk tænkning. Psykologien hjælper os til at være mere opmærksomme på, hvad der sker med os selv og omkring os. Det øger forståelsen af hvordan vi udvikler os og får os til at forstå relationernes dynamik meget bedre.

”Du er hvad du gør, ikke hvad du siger du vil gøre” C.G. Jung

Bevidstheden om hvad vi gør og er, er for mig det altafgørende aspekt ved arbejdet med unge mennesker,  og det der er min drivkraft i arbejdet på Psykologi og livsstilslinjen.

.

Linjefag

Andre linjefag

Uanset om du er en kreativ freak, en sportsfanatisk, en “sucker” for adrenalin, viden eller den globale verden, har vi skræddersyet 4 über cool linjefag. De er unikke og findes ikke finder noget andet sted i Danmark. Tjek dem ud her.