Linjefag

Psykologi & livsstil

Lær at forstå den psykologiske verden, som påvirker dit sind, dine følelser og dine handlinger.

Afspil video
Om linjefaget

Kravl om bag facaden

Hvad er normalt? Smadr din facade og grav dybt ned i bevidstheden.

På Psykologi og Livsstil lærer du at forstå dig selv og din omverden. Er du weird? Er du et tudefjæs – en tøsedreng? Eller har du en helt normal reaktion på en unormal situation? Du lærer at sætte ord på den menneskelige psyke og de komplekse knuder, der opstår mellem dine tanker, følelser og handlinger.

Flipper du på din kæreste og kører den alt for langt ud, selv om det er urimeligt? Går du sidelæns ind i rum for at undgå at blive set? Bliver du alt for tit rasende og ubehagelig? Psykologi og Livsstil giver dig indsigt og gør dig klogere på dine egne handlemønstre. Du bliver skarp på gruppedynamikker og menneskers adfærd, især din egen.

Kender du dine indre styrker? Det kommer du til – og det bliver et af dine stærkeste kort på hånden som voksen! Hader du gruppearbejde, fordi de andre altid slacker eller snakker opgaven ihjel? Guess what – det bliver dit arbejdsliv. Kom på PsykLiv og lær at håndtere det.

Du bærer din barndom med dig hele livet. Omfavn den og forstå den. Du får et kæmpe forspring med den forståelse, du lærer på Psykologi og Livsstil. Hver gang du møder et menneske, møder du også vedkommendes barndom. Vild tanke, ikke? Det gælder også din kommende chef, din kommende kæreste og din kommende kollega. De bliver trigget af hurtige bevægelser, sarkasme eller bestemte ord, som du intet mener med.

Din omverden er fyldt med sorger, bekymringer, indestængt vrede og gamle forhåbninger. Det har ikke noget med dig at gøre. Det handler om dem.

Tænker du, at Psykologi og Livsstil er noget føleri? Så hør her: Du lærer om manipulation i reklamer og film. Du lærer at forstå PTSD og hvad krig, rædsel og vold gør ved sindet. Du får indsigt i ledelse, i snedig politisk kommunikation og i den måde, vi opfatter hele omverden. Vi taler krop, sind og ånd, også kost, filosofi, intens religion og aftenbønner.

Vi inddrager eksperter på Psykologi og Livsstil og sparker skyklapperne af dig. Du kan for eksempel møde hypnotisører, sygeplejersker fra psykiatrien eller trænere fra elitesporten. Vidste du, at mennesker med Downs syndrom kan løfte ekstremt tunge vægte? Så kan du nok også, ikke? Fjern dine mentale blokeringer!

Psykologi og Livsstil er ét langt forsøg. Du bliver kastet ud i at forstå gruppen – midt i gruppen. Pludselig indser du, hvad der foregår. Du lærer at håndtere konflikter og svære tanker, træffe beslutninger og gennemskue udviklinger. Du får et dybere kendskab til dig selv og din omverden. 

 

Læs mere
Skjul
Vi rejser

Nyd stilheden i fjerne egne

Sluk din smartphone og tag med os på rejsen.

Her møder du dig selv og bliver forankret gennem et skarpt fokus på livsstil. Vi bruger real life-øvelser, så du forlader din safe zone og træder ud i det psykiske spil, som trigger dig hver eneste dag. Og vi giver dig den ultimative test, når vi udskifter dine vante omgivelser med en fremmed destination. 

Facts om rejsen

Destination: London

Længde: 1 uge

Pris: 4500 kr. som kan betales over 10 rater

6 lektionerOm ugen
London
UniktDesignet af Høng

"Being entirely honest with oneself is a good exercise." - Sigmund Freud

Undervisere

Our dream team

Rikke Østergaard

Hele mit liv har jeg været optaget af psykologien både personligt og professionelt. Det at være menneske er en kompleks størrelse. Vi tror, vi ved, hvorfor vi handler, som vi gør og selv vælger i stort og småt – og alligevel kommer vi igen og igen til at lade os styre af andre ting end vores logik og bevidsthed. Vi bliver fx påvirkede af den sociale sammenhæng, vi indgår i og af indre faktorer, som vores underbevidsthed. Den er formet af alle de oplevelser, vi har med os i livet indtil nu, og man siger, at 80% af vores valg i virkeligheden har rod uden for bevidstheden. Dette psykologiske paradoks er bare en af de ting, der gør, at jeg synes, det er utroligt spændende at undervise på psykologi- og livsstilslinjen. Det er et fag, hvor det er en fordel at stille flere spørgsmål end at finde endelige svar. Vi kan være undersøgende sammen og koble forskellige teorier på vores egne oplevelser i livet og i undervisningen. Faktisk tror jeg på, at dette fag er meget vigtigt og med tiden sætter dybe spor hos alle, der siger ja tak til være med til ikke altid at kende svarene –  og som samtidigt tør at sætte sig selv i spil.

Signe Foersom

Mennesker er det fedeste! Så sjove, finurlige, forudsigelige og uforudsigelige! Jeg bliver aldrig træt af at prøve at forstå, hvorfor vi mennesker tænker, føler og handler, som vi gør. Hvad er det, der gør os til dem vi er? Er det vores gener? Vores opvækst? Og hvilken rolle spiller de grupper og sammenhænge, vi indgår i? Og den kultur og den tid, vi lever i? Det er nogle af de ting, jeg elsker at udforske sammen med eleverne på Psykologi og Livsstil.

Jeg tror på, at når vi bliver mere bevidste om, hvem vi selv er, og hvad der påvirker os, så bliver vi i stand til at træffe valg, som gør os både gladere og sundere. Og når vi lærer at forstå andre, så bliver vi mere rummelige og bedre til at møde hinanden med åbenhed og empati.

 

Line Kyndesen

Med en divers baggrund inden for gymnastikken og dansens verden, har jeg altid været optaget af, hvad bevægelse gør ved os som individer og i fællesskabet. Jeg var i mange år drevet af disse fællesskaber, der talte ind i min selvforståelse som værende danser og med en livsstil defineret heraf.

I begyndelsen af mine tyvere begyndte jeg forsigtigt at snuse til det mere meditative univers, med afsæt i yogaen. Jeg blev hurtigt optaget af denne anden tilgang til bevægelse, der ikke er drevet af performance og tempo, men derimod taler ind i fordybelse og indadvendthed. Alt for ofte glemmer vi, at se indad og drage omsorg for os selv. At udfordre de begrænsninger, livet møder os med og tage hånd om den smerte, der gennem livet forplanter sig i os alle.

På psykologi- og livsstilslinjen skal vi netop arbejde i spændet mellem individ og fællesskab. Efterskolen er en helt fantastisk unik boble, hvor der er plads til at eksperimentere og grave nogle spadestik dybere. Vi skal her gå på opdagelse i bevidstheden og sætte vores usikkerhed og nysgerrighed i spil i fællesskabet. Vi skal tænke store tanker og afsøge grænser – og det skal vi gøre SAMMEN!

Linjefag

Andre linjefag

Uanset om du er en kreativ freak, en sportsfanatisk, en “sucker” for adrenalin, viden eller den globale verden, har vi skræddersyet 4 über cool linjefag. De er unikke og findes ikke finder noget andet sted i Danmark. Tjek dem ud her.