Linjefag

Psykologi & livsstil

Lær at forstå den psykologiske verden, som påvirker dit sind, dine følelser og dine handlinger.

Om linjefaget

Kravl om bag facaden

Smadr din facade. Det her linjefag hjælper dig med at forstå dig selv og din omverden. Vi sætter ord på den menneskelige psyke, og de komplekse knuder, der nogle gange kan opstå imellem dine tanker, følelser og handlinger.

Linjefaget giver dig indsigt og gør dig klogere på dine egne kompetencer og handlemønstre. Det skærper din refleksion og giver dig konkrete værktøjer, så du bliver bedre til at tage vigtige beslutninger. Det gør dig bedre til at håndtere konflikter eller svære tankemønstre. Du bliver mere moden, og du vil opleve at få et langt dybere kendskab til dig selv og din omverden.

Vi elsker at inddrage eksperter i undervisningen. Det kan fx være hypnotisører, tryllekunstnere, sygeplejeske fra psykiatrien eller undervisere i yoga- & mindfulness. Tilsammen giver det dig en stærk forståelse for de dynamikker, der binder dig sammen som et helt menneske. Det er faktisk mega spændende og afdækker samtidig de strategier, som reklamer bl.a. anvender. Den del udforsker vi også. Derfor skal du også arbejde med filmmediet.

Psykologi og livsstil fokuserer på helt centrale emner som ondskab, arv og miljø, mobning, barndom eller ens nummer i søskenderækken. Disse intense forløb giver dig konkret viden, så du er godt forberedt til voksenlivet. Og igennem kropslige øvelser lærer du at slappe af. Vi introducerer dig for yoga og mindfulness og lærer dig om kostens indvirkning på krop og sind. På den måde har vi kombineret psykologi og livsstil, hvilket gør linjefaget enormt brugbart. Vores undervisning gør teorierne håndgribelige og involverer dig på et personligt plan. Det sætter sandsynligvis din hjerne på overarbejde. Indimellem bliver det måske endda vildt at komme så tæt på sig selv; men det bliver også helt enormt fantastisk og befriende.

Skjul
Vi rejser

Nyd stilheden i fjerne egne

Som teenager bliver du dagligt tæppebombet med oplevelser, udfordringer og ny viden. Derfor siger vi ”sluk din smartphone” og rejs med os til de fjerne himmelstrøg. Her skal du møde dig selv og blive forankret igennem et skarpt fokus på livsstil.

Det indebærer viden og øvelser i kostens indflydelse på både krop, sind, mindfulness, jobvalg og livsstil – for bare at nævne et par stykker. Vi kommer til at anvende ”real life” øvelser. Det er netop, når du forlader din ”safe zone”, at du kommer i kontakt med det psykiske spil, som trigger dig hver eneste dag. Og det er derfor, at vi giver dig den ultimative test, når vi udskifter dine vante omgivelser med en fremmed destination.

Vi har tidligere været i Portugal. Næste destination er endnu hemmelig, men du kan glæde dig. Det bliver en kæmpe eksplosion af en oplevelse. Og det kommer til at være et af de fantastiske højdepunkter i dit skoleår – that’s for sure.

Facts om rejsen

Destination: Italien

Længde: 1 uge

Pris: 2500 kr. som kan betales over 10 rater

6 timerOm ugen
ItalienRejse til Italien
UniktDesignet af Høng

"Being entirely honest with oneself is a good exercise." - Sigmund Freud

Our dream team

Sofie Keller Møller

Jeg troede, jeg skulle være psykolog, men jeg savnede omgangen med unge mennesker. Dét at jeg kan kombinere psykologien med at undervise, er min absolutte drøm! Jeg brænder for psykologi og det mystiske ved at undersøge, hvad der får folk til at agere som de gør, og være som de er. Jeg er optaget af mange dele af psykologien, især social- og personlighedspsykologi samt kognitionspsykologi. Jeg kan næsten ikke vente, med at få lov til at undervise i psykologi og afprøve en masse sjove forsøg sammen med eleverne.

Pia Pedersen

Jeg glæder mig vildt til at undervise i linjefaget Psykologi og Livsstil. Jeg har altid været meget optaget af, hvad der får mennesker og ikke mindst mig selv til at gøre de ting, vi gør. Det vigtigste i Verden er, at vi mennesker kan forstå os selv og hinanden. Alligevel oplever vi gang på gang, at lige præcis det er meget svært. Derfor er det super spændende at sætte fokus på det – ikke bare som tør teori men som eksperimenter og praktiske aktiviteter. Det er nemlig også fedt at være en aktiv del af faget!

Jannie Haupt Christiansen

At have sociale kompetencer og forstå egne og andres handlinger, er noget af det vigtigste for os mennesker. Jeg elsker at udfordre eleverne på deres tanker og holdninger, og se dem få ”aha-oplevelser”. Det kan både være ift. sig selv eller ”menneskedyret”, når vi arbejder med behov, intelligenser, stereotyper, hjernen etc. Det er desuden vigtigt for mig, at de unge lærer at reflektere over, hvilke betydninger valg af livsstil har for livskvaliteten – og hvad livskvalitet kunne være for dem.

Linjefag

Andre linjefag

Uanset om du er en kreativ freak, en sportsfanatisk, en “sucker” for adrenalin, viden eller den globale verden, har vi skræddersyet 4 über cool linjefag. De er unikke og findes ikke finder noget andet sted i Danmark. Tjek dem ud her.